Фронтівський ліцей Вінницького району Вінницької області
Оратівська громада, Вінницька область
Освітній портал оратівського району Підписатися на новини
26 Квітня 2024 р

День Соборності України

День Соборності України – свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві.

Свято відбулося і в нашій школі

Однією з найяскравіших подій під час руху за відродження незалежної соборної демократичної України та утвердження національної ідеї, став «живий ланцюг» між Києвом, Львовом. Патріотичні сили в передчутті розпаду СРСР згуртувалися й 22 січня 1990 р. організували це яскраве дійство, як символ духовної єдності людей східних і західних земель України, як запорука існування єдиної, соборної України. Від 1 до 3 мільйонів людей, узявшись за руки, створили на дорогах і шосе безперервний ланцюг від Києва до Львова.

«Ланцюг єдності» відбувся і в нашій школі.

В єдності – ми сила!!!

Після подій 2013-го - 2014-го року, революції Гідності і трагедії початку неоголошеної війни Росії проти України, окупації Кримського півострова і декількох обласних центрів на сході України ми продовжуємо вірити, що Україна залишиться єдиною, соборною державою. В підтвердження цих слів патріотично налаштовані учні нашої школи за підтримки вчителя історії Михайленка Дмитра Віталійовича вирішили влаштувати невеличкий флешмоб…

Єдність і свобода робить нас гідними нащадками наших батьків! Будемо з трепетом зберігати цей безцінний скарб! Хай береже нас усіх Господь і слава Йому за цю прекрасну країну - Україну!

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *