Фронтівський ліцей Вінницького району Вінницької області
Оратівська громада, Вінницька область
Освітній портал оратівського району Підписатися на новини
25 Квітня 2024 р

День вишиванки

День вишиванки – всеукраїнське свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу. Дата проведення – щороку в третій четвер травня.

Свято є самобутнім і самодостатнім, не прив’язане до жодного державного чи релігійного. В цей день кожен українець одягає вишиванку і виходить в ній на роботу, в університет, школу чи садочок.

Основна мета заходу - це збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді та населення держави загалом.

Вишита сорочка – символ нашої нації, її тисячолітньої історії та мудрості. Одягнувши сьогодні вишиванку на роботу, в школу, кожен отримав велике естетичне та духовне задоволення.

Усі, хто долучився до акції, одягнувши в цей день вишиванку, продемонстрували таким чином своє ставлення до національних традицій, здатність гордитись культурними та мистецькими надбаннями української нації. Разом з тим, така дія має глибокий контекст, адже йдеться про вираження своєї громадянської позиції, культурну освіченість та духовну свідомість.

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *