Фронтівський ліцей Вінницького району Вінницької області
Оратівська громада, Вінницька область
Освітній портал оратівського району Підписатися на новини
29 Березня 2024 р

Наша сила в єдності

22 січня Україна святкує День Соборності. Саме цього дня 103 роки тому, в 1919 році, відбулася ключова для сучасної України подія на шляху до єдності і незалежності держави – проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки (УНР) та Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР). Попри нетривалий союз, подія залишила вагомий слід в історії українського державотворення. Святкування Дня Соборності розпочалося з 1990 року, хоча офіційний статус свято отримало лише у 1999 році указом другого президента України Леоніда Кучми.

Нині наші бійці в зоні АТО так само відстоюють не лише незалежність, а й соборність України, як і їхні попередники більше 100 років тому. Зараз, коли маємо українські території, непідконтрольні українській владі, День Соборності – це привід нагадати, що Крим та Донеччина – це Україна.   Соборність української державності означає, що Україна має свою єдину національну державу, яку створює сам народ, як вільну, суверенну, демократичну, правову і соціальну. Наразі вкотре українці доводять, що  немає окремої Східної і Західної України, а що у нас єдина держава і ми — єдиний народ.

У ці дні, як ніколи, ми усвідомлюємо, що лише в єдності дій та соборності душ ми можемо зробити рідну країну незалежною, сильною і процвітаючою.

В нашому НВК були проведені такі заходи до Дня Соборності України: бесіди та години спілкування "Соборність духу, розуму і серця»,«Сила великої злуки",«Моя єдина Україна», «На шляху до соборної України",учні 1 класу створювали буклети до Дня Соборності,а учні 2 класу- карту єдності Украни.  Всі учні НВК переглянули відеофільми про День Соборності України, учні та вчителі створили "живий ланцюг єднання" та  флешмоб "Захід,схід -одна країна! Це-соборна Україна!" Також була організована виставка літератури та презентація " Україна -соборна країна!"

  

 

 

 

  

 

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *