Фронтівський ліцей Вінницького району Вінницької області
Оратівська громада, Вінницька область
Освітній портал оратівського району Підписатися на новини
19 Квітня 2024 р

Міжнародний день рідної мови

day2016

Над усі багатства і припливи мод

Шануймо мову серцем і вустами.

Народ без мови-це вже не народ,

Без мови всі ми б сиротами стали.

Ідуть гріхи за нами і борги.

Від них зректися не шукаймо броду,

Шануймо мову над усі боги,

Якщо ми хочем зватися народом

   21 лютого представники всіх націй і народностей відзначали Міжнародний день рідної мови.   Уже традиційно в нашому НВК проходять заходи, присвячені Міжнародному Дню рідної мови. У цьому році заходи відбувалися 22 лютого. Учні школи мали змогу поринути у багатющий світ краси рідної мови.

Учнями 5-10-х класів та учителями української мови й літератури  було підготовлено презентацію,вікторину, лунали вірші, пісні про мелодійну, дивовижну мову нашої держави.       Із уст дітей лунали слова, що мова – це Божий дар, а мовлення – неоціненний скарб, цілюще джерело.

   Як море починається з річки, так українське слово – з писемності. Наше слово набирало сили на пергаментах Нестора-Літописця, шліфувалося у творах Григорія Сковороди, Івана Мазепи, поглиблювалося під пером Івана Котляревського, Тараса Шевченка, удосконалювалося пізніше І. Нечуєм-Левицьким, П. Мирним, М. Коцюбинським, Л. Українкою….

Українська мова пройшла нелегкий шлях.

   Однак, попри всі перешкоди, для багатьох мільйонів людей вона була і є рідною, є мовою їхніх дідів, батьків і буде також мовою їхніх дітей. Ми щиро віримо, що краса і сила української мови пригорне до себе серця мільйонів інших людей.

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *