Фронтівський ліцей Вінницького району Вінницької області
Оратівська громада, Вінницька область
Освітній портал оратівського району Підписатися на новини
29 Березня 2024 р

1 жовтня - ДЕНЬ ВЕТЕРАНІВ ТА ЛЮДЕЙ ПОХИЛОГО ВІКУ

1 жовтня – День ветерана та Міжнародний день людей похилого віку –  Бориславська міська рада

 

    1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблею ООН, а в Україні це також і День ветерана.

Україна, як повноправний член ООН, підтримала ініціативу міжнародного співтовариства і з 1991 щорічно відзначає цей день. Рішення про щорічне відзначення в Україні Міжнародного дня громадян похилого віку та створення належних умов соціального захисту пенсіонерів, інвалідів, одиноких непрацездатних громадян затверджено урядовою постановою від 26 вересня 1997 року. Відповідно до Указу Президента України від 24 вересня 2004 року № 1135/2004 1 жовтня Україна відзначає і День ветерана.

Цей день – не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства. Це і привід до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, взаємозв’язку поколінь. Тяжкі випробування випали на долю ветеранів і людей похилого віку. Та, пройшовши крізь жахи тоталітаризму, голодоморів, війни та репресій, вони зуміли вистояти і пронести через життя найкращі духовні якості покоління – честь, гідність, вихованість, толерантність. 

Учні нашого НВК провели акцію "Подаруй добро людині похилого віку",зібрали овочі, фрукти, солодощі,різноманітні закрутки та передали в Будинок людей похилого віку,що знаходиться на території нашого села.

 

 

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *