Фронтівський ліцей Вінницького району Вінницької області
Оратівська громада, Вінницька область
Освітній портал оратівського району Підписатися на новини
28 Березня 2024 р

3 грудня – Міжнародний день людей з особливими потребами

Сайт Голованівської райдержадміністрації — 3 грудня - Міжнародний День людей  з інвалідністю

Саме так ми називаємо тих людей, які в силу різних життєвих обставин мають певні обмеження за станом здоров’я, але це не заважає їм творити, працювати, вчитися та досягати високих результатів і мати успіх у різних галузях.

Своєю цілеспрямованістю, працею, наполегливістю вони дають нам колосальний заряд енергії та сили, вчать бути незалежними від обставин і не боятися труднощів. Дорослі і маленькі з непростими долями всупереч усьому показують приклад і надихають усіх.

Щороку 3 грудня у світі відзначається Міжнародний день інвалідів, який проголошено Генеральною Асамблеєю ООН у 1992 році. Відзначення цієї дати спрямоване на посилення уваги до проблем інвалідів, захисту їх гідності, прав і благополуччя. Міжнародний день інвалідів акцентує увагу суспільства на перевагах, які воно отримує від участі інвалідів у політичному, соціальному, економічному і культурному житті.

Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до людей особливими потребами. У світі налічується понад 1 мільярд людей з інвалідністю, що приблизно становить 15% населення усього світу.

В цей день в нашому навчальному закладі класними керівниками були проведенні такі заходи: хвилинки-милосердя "У світі бракує на всіх доброти" (1-4 кл.) та акція "Теплі долоньки" та перегляд казки "Соловейко з одним крилом"

тренінг "Познайомся - другом стань" (5-6 кл.) та перегляд відеороликів "Збірна України на паралімпіаді"

Круглий стіл "Толерантне ставлення до людей з особливими потребами"

 

Інвалідність – це не вирок. 3 грудня у світі відзначатимуть Міжнародний  день людей з інвалідністю - Галичина

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *