Фронтівський ліцей Вінницького району Вінницької області
Оратівська громада, Вінницька область
Освітній портал оратівського району Підписатися на новини
23 Квітня 2024 р

22 квітня - Всесвітній День Землі

 

Ми живемо на найдивовижнішій планеті – планеті світлих сонячних ранків, яскравих лагідних днів і тихих зоряних ночей, що пахнуть м’ятою та матіолою. На планеті, що дарує найщиріші почуття і щастя тим, хто шанує, любить та оберігає її!

22 квітня в нашій країні відзначається Всесвітній День Землі! Цей день став загальнолюдським символічним святом любові та турботи за наш спільний дім.

22 квітня 1970 року у США, в Нью-Йорку, студенти, школярі та їхні вчителі вперше організували національний День Землі, запропонувавши зазирнути вглиб екологічних проблем і разом пошукати їх вирішення.

З 1990 року цей день проголошено міжнародним, а в Україні він відзначається з 1992 року. У цей день кожен мешканець планети може зробити свій маленький внесок у справу захисту навколишнього середовища: очистити від сміття прилеглі території, висадити хоча б одне дерево, відмовитися хоча б на один день від використання автомобіля тощо. День Землі щорічно відзначається в 147 країнах.

Давайте берегти нашу природу, нашу Землю, збагачувати, вдосконалювати, робити щось не тільки для себе, а й для інших! Думати не тільки про сьогоднішній день, а й про завтрашній. Не забувайте, що наша доля – це доля нашої рідної Землі і вона у наших руках!

Почнемо кожен із себе! Наведемо лад у своїх думках, діях. Будемо жити так, щоб не смітити в оселі, біля свого будинку, в школі. Будемо берегти зелені насадження, якщо нема можливості посадити дерево сьогодні – посадимо його після закінчення карантину. Не знищуйте дерева і не давайте знищувати іншим! Збережемо озера, річки, ставки!

Зберемо нашу планету Земля для себе і прийдешніх поколінь!!!

З нагоди відзначення Дня Землі з метою навчити дітей відчувати красу природи,виховувати любов і бережливе ставлення до неї,формувати почуття прекрасного,спонукати учнів до захисту краси довкілля та сприяти формуванню етичних взаємин людини з довкіллям в НВК були проведенні екскурсії в природу, бесіди,години спілкування,перегляди відеороликів , презентацій та ін.

 

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *