Фронтівський ліцей Вінницького району Вінницької області
Оратівська громада, Вінницька область
Освітній портал оратівського району Підписатися на новини
19 Квітня 2024 р

Голодомор-геноцид: пам’ятаємо!

 

Щороку в четверту суботу листопада Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932–1933 років.  В цьому році День пам’яті жертв голодомору припадає на 26 листопада і це вже минає  90-років з часу тих страшних подій.

 

 

 

 

В нашому ліцеї проходили заходи,  в яких учні згадували  про трагічне минуле свого народу. Класними керівниками,вчителем історії проведені :урок-скорботи «Не погасити пам’яті вогонь» (8 кл.),виховна година « Пам’ять серця» (10 кл.),загальношкільна лінійка-реквієм «Прости, нас пам’яте, прости!» (1-11кл.),година пам’яті « Колос правди» (5 -7 кл.),хвилинки інформації «Вкрадена правда» (1-5 кл.),перегляд відеороликів: «Білим по чорному», «Визнання факту Голодомору як геноцид українського народу», «Колос правди», «Про голод устами дитини..», «Моторошний фільм про трагедію українського народу 1932-1933 рр.»,презентація  фотоматеріалів в бібліотеці  «Голодні очі»,участь в акції «Запали свічу пам’яті!»,а також учні та вчителі вшанували пам'ять жертв голодомору  покладанням квітів,колосків  та хвилиною мовчання  на сільському кладовищі біля пам’ятного знаку жертвам Голодомору.

 

 

 

 

 

Голодомор 1932-1933 років – страшна трагедія в історії нашої держави, яка забрала життя мільйонів людей. Невідома навіть точна цифра. Щоб не повторилися такі події, ми повинні знати і пам’ятати про них. Українці вижили і не забули. Ми існуємо і пам’ятаємо. Ми існуємо, бо пам’ятаємо. Пам’ятаємо про Голодомор…

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *