Фронтівський ліцей Вінницького району Вінницької області
Оратівська громада, Вінницька область
Освітній портал оратівського району Підписатися на новини
19 Квітня 2024 р

7 грудня - Всесвітній День української хустки

«Відроджуємо, шануємо, популяризуємо»

Шумчанки приєднали до флешмобу "Зроби фото з хусткою" - Шумськ Інфо

Наша рідна Україна – це край, де почалося наше життя, тут жили наші прадіди, тут корінь українського народу, який сягає в глибину століть. Ми українці, а значить маємо знати свою історію, розвивати культуру, традиції любити свій народ, а це значить шанувати мамину пісню, що вчила добра, ласки, пам’ятати батьківську хату, бабусину скриню, з трепетом брати в руки речі, які в ній є, і берегти як найціннішу реліквію.

Здавна зберігає наш народ пам’ять про хустку як про давній символ. Хустка – перша ознака одягу жінки – була широко розповсюджена по всій Україні і відіграє велику роль для української дівчини, жінки.

"Все нове - це давно забуте старе". Цей вислiв пiдтверджується на життєвiй практицi вже не один десяток разiв. Дуже приємно спостерiгати за тим, як вiдроджуються українськi звичаї та традицiї. Доказом того є запровадження вiдзначення 7 грудня Всесвiтнього дня Української Хустки. Споконвiку українки носили хустку, яка вважалась оберегом, символiзувала любов та свободу, патрiотизм, вiрнiсть традицiям. Основою заходiв даного дня є прийняття участi у флешмобi "Зроби фото з хусткою", який покликаний об'єднати дiвчат та жiнок рiзного вiку та соцiального статусу.
До даного флешмобу долучилися учнi та учителі нашого НВК.

 

 

 

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *