Фронтівський ліцей Вінницького району Вінницької області
Оратівська громада, Вінницька область
Освітній портал оратівського району Підписатися на новини
25 Квітня 2024 р

Єдина країна - єдиний народ!

Єдина країна - єдиний народ!

Щороку 22 січня, у день проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, Україна відзначає День Соборності. Ідея соборності для українців завжди була актуальною та наріжною. Акт Злуки став символом і легендою для наступних поколінь борців за Україну.

У  нашому ліцеї також проходили заходи до відзначення   річниці Соборності України проходили під гаслом: «Живи, Україно, живи для краси, Для сили, для правди, для волі! Шуми, Україно, як рідні ліси, Як вітер в широкому полі» (Олександр Олесь). Учні 1-11-х класів та вчителі брали участь у флеш-мобі «Ланцюг Єднання». Також пройшов марафон єдності «Теплота наших рук і сердець єднає мости українських душ в усьому світі», заходи: виставки в бібліотеці ліцею «За возз’єднану Україну»,перегляд тематичних презентацій та документальних фільмів «Палаюча зима: боротьба України за свободу», «Закарпаття у складі України», бесіди «Єдність народу – запорука благополуччя і добробуту держави»; «Соборна Україна – вільна держава».

 

 

 

 

Соборність – це символ.

Символ боротьби за волю,

 Порозуміння між людьми…

І часточка надії і віри у майбутнє.

Так, віри в майбутнє нашої великої родини, що зветься Україною.

 Повсякчас пам’ятаймо про незліченні жертви наших співвітчизників, покладені на вівтар незалежності, соборності, державності.

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *